Huldra
Eplecider fra Fevoll gard i Hjelmeland.

Beskrivelse fra produsent; ABV 6.2%.  Aroma, Karin Schneider og litt Ellis Bitter. Halvtørr.

Minner om at dette er min subjektive oppfatning. Andre med andre preferanser kan ha en annen opplevelse.

Lys gul farge med et ørlite  "stikk" av rødt eller orange. Forholdsvis anonym duft. Aner noe som minner om eng/grønne epler.

Foto: Hans Einar Steinsland

Smaken er noe over middels bitter og noe syrlig. Etablerer en tørr, frisk ettersmak og tørr munnfølelse. 6.2% er omtrent det helt utgjæret eplesaft gir. Her er det litt restsødme igjen og jeg tipper derfor at den er stoppet litt før full utgjæring eller at det er tilsatt litt sukker i etterkant.

Antakelig kommer friskheten fra Aroma, syrligheten fra Karin Schneider og bitterheten fra Ellis Bitter, som er et bitter-søt cider eple.

Foto: Internet

På flaska står det "halvtørr". Har sansen når det som står beskrevet stemmer med opplevelsen. Altfor ofte selges "tørr" og "halvtørr" cider som egentlig er mye for søt til å havne i disse kategoriene. Kudos for blink her.

Terningkast 5. En forfriskende cider som en får lyst på et glass til av når første er tomt. Ørlite trekk for litt lav karbonering etter min smak. Kanskje den hadde kledd å være helt "still" eller noe mer bobler. Muligens en tanke bitter.

Som nevnt etablerer den en tørr munnfølelse og tror den vil kunne gå godt til fet fisk, som laks, ørret og kveite, men dette er ikke testet.

Foto: Norwegian Seafood

Link til produsent: OmCider